Top

Zákon přitažlivosti II.

Krásné sobotní ráno,

doufám, že se máte krásně! Oteklá víčka a oči mě stále trápí, a tak k Vám usedám v takovém „časově vymezeném“ okýnku, snažím se teď do počítače a mobilu koukat co nejméně.

Ve čtvrtek jsem nakousla zákon přitažlivosti, který je pro mě taková alfa a omega v cestě ze spokojeným životem a spokojeným já.

Co je zákon přitažlivosti?


Zákon přitažlivosti říká, že podobné přitahuje podobné. V praxi to znamená, že pozitivní myšlenky přitahují pozitivní věci a naopak negativní myšlenky přitahují situace, které nám nejsou příjemné a trápí nás. Zákon přitažlivosti navíc pracuje (stejně jako gravitace) neustále a bez přestávky.

Znáte pořekadlo: „Co zaseješ, to sklidíš.“ ? Přesně tak funguje i zákon přitažlivosti. Kam směřuje naše pozornost a na co se zaměřujeme, tak právě to přitahujeme a nakonec i dostaneme. Každou myšlenkou, ať už vědomou či podvědomou vytváříme naši budoucnost.

Jak zákon přitažlivosti funguje?


Svou realitu a budoucnost si jsme schopni vytvářet pouze na základě tří aspektů života. Můžeme kontrolovat:

1) Své myšlenky – způsob jakým myslíme a na co myslíme, ovlivňuje kvalitu našeho života. To jakým myšlenkám věnujeme pozornost a podporujeme je, ovlivňuje naši budoucnost a realitu.

2) Své emoce – pocit a to jak se cítíme, je palivem a manifestací myšlenek. Emoce a pocity určují vibraci – jakou vysíláme, taková se nám vrací.

3) Naše činy – co děláme a jak se rozhodujeme je klíčové pro dosažení jakéhokoliv cíle či splnění si snu. Myšlenky a pocity tvoří stavební kámen pro naše činy, které hovoří za vše.

Jak zákon přitažlivosti využít?


Bohužel či bohudík, zákon přitažlivosti nerozlišuje jestli něco chceme, nebo nechceme. Dostáváme vždy to, na co se soustředíme a zaměřujeme.

Pokud se tedy soustředíme na to co nechceme, stále to do svého života přitahujeme.

Pokud svou pozornost zaměříme na to co chceme, vysíláme pozitivní vibrace a začneme skutečně přitahovat věci, o kterých jsme si dříve třeba jen snili.

Dokument Tajemství


Internet je plný informací o tom co zákon přitažlivosti je a jak funguje.
Pokud jste ale nikdy nic o zákonu přitažlivosti neslyšeli, doporučuji Vám si přečíst knihu (nebo shlédnout dokument) Tajemství.

Odkaz na dokument (CZ)
Odkaz na knížku (CZ)

Moje zkušenost


Co se týká mé osobnosti, nejsem člověk, který věří v boha, ale kdybych řekla, že nejsem věřící, asi by to nebyla úplná pravda. Věřím už pár let v to, že existuje i něco víc než „jen my“. Nevím přesně jak „to něco“ formulovat a dost jasně se vyjádřit, ale možná to má někdo z Vás stejně? 🙂 Věřím v určitou energii, pozitivní myšlení, karmu, zákon přitažlivosti. Když jsem se začínávala prokousávat knížkama, které se zaobírají seberozvojem, a narazila potom i na Tajemství, vše mi nějakým způsobem zapadlo a dalo smysl.

Práce s hlavou, myšlenkami a zákonem přitažlivosti mi změnila život. Začaly se mi dít dobré věci. Lidé, kteří toxikovali můj život odešli. Přestala jsem se zaobírat tím co nechci a co všechno je špatně. Začala jsem být vděčná za cestu, po které jdu, a častokrát došla i do cíle. Hodně často jsem během mé cesty změnila původní směr, a stále své směry a priority měním. Začala jsem si stavět a oslavovat krátkodobé cíle, které ale stále směřují k něčemu (pro mě) velkému. Čeká mě ještě hodně práce, hlavně se sebou samotnou, ale stále jdu a jdu vpřed. S pokorou a vděkem, s hlavou vztyčenou. Občas mi to ujede a myslím na to co nechci aby se mi dělo. A pak narazím a divím se, proč se to zase děje. Není to lehká cesta. Ale je osvobozující vědět, že jsme strůjci a naší myslí jsme schopni věci ovlivnit.

za rodinu, na kterou se po měsíci (co jsme si jen psali) těším

za zákon přitažlivosti

za plné břicho avokádového sushi

No Comments

Post a Comment

ss[yikes-mailchimp form=“1″]