Top

Presentation Skills Workshop – Day 1

Dobré ráno, světe,

včera jsem absolvovala první den dvoudenního kurzu zaměřeného na prezentační dovednosti.

Usedám k Vám večer a sic mám hlavu jako pátrací balón, jsem naprosto nadšená. Důvodem, proč jsem se na tento workshop přihlásila, je hlavně můj vnitřní boj, který téměř před každou prezentací vedu v sobě samotné. Navenek a první pohled možná nervózně nepůsobím, ale častokrát mám pocit, že mi srdce vyskočí a těsně před nástupem na scénu se mi hrdlo stahuje a není mi vůbec dobře. Nebojuji ale jenom s tímto. Přiznám se Vám, že mám častokrát pocit, že ačkoliv jsem na tvorbě prezentace strávila spoustu času a věnovala tomu veškerou svou energii, že sama o sobě není dostatečně dobrá či zajímavá. Mám tendenci věci přeskakovat, protože si jen dostatečně nevěřím a pak neumím sebe ani svoji dřinu úplně prodat.

Jasně, většinou to úplně zlé není, záleží také na tom, o čem prezentuji a nebo jakému publiku, ale možnost si nechat poradit, uvědomit si, kde moje bariéry vznikají a pracovat na sobě samotné pod dohledem odborníků je pro mě dar a příležitost.

Nejenom lektor, ale i úplně cizí lidé mi dnes poskytli jiný obraz a úhel pohledu na moji osobnost. Byla a jsem mile překvapená, protože v očích, ve kterých mne vidí ostatní, jsem samu sebe snad nikdy neviděla. Tak moc hezky. Děkuji. Jsem vděčná. Úkol pro mne je zapracovat na svém sebevědomí, aby i před cizími lidmi bylo dostatečně zdravé, abych si zbytečně neubírala svým studem body, abych pracovala a uvěřila sama sobě to, že jen moje laťky jsou někdy až moc vysoko, a že je to vlastně dobrý.

Do zítra musím ještě zpracovat prezentaci = dnes nás čeká natáčení, další rozbory a konstruktivní kritika. Otevírám svoje ego úplně všemu, ačkoliv to není jednoduché, je to příležitost a cesta za lepším já! 🙂


Dnes po kurzu odjíždím ještě pryč, tak si letím sbalit kufr a jdu zapracovat na prezentaci, ať jsem na zítra alespoň trochu připravená.

Myslete dnes na mě!

Krásný den Vám všem!

za připomenutí, že mít se rád není narcismus, ale je jedním z klíčů k úspěchu

za zcela jiný úhel pohledu na moji osobnost, děkuji

za guláš domácí, mňam

No Comments

Post a Comment

ss[yikes-mailchimp form=“1″]